Κύστη κόκκυγα το καλοκαίρι;

Αντιμετώπιση με Laser (FiLaC) χωρίς περιορισμούς για τους καλοκαιρινούς μήνες

Η κύστη κόκκυγα ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μία χρόνια φλεγμονή στην περιοχή πάνω από τον κόκκυγα και δύναται να είναι μονήρης ή με πολλαπλές διακλαδώσεις.

Η έξαρση της νόσου τους θερινούς μήνες και ειδικά σε νέους ανθρώπους -μαθητές και φοιτητές- λόγω της καθιστικής ζωής για μελέτη, καθώς και η αυξημένη  θερμοκρασία λόγω του καλοκαιριού, είναι γεγονός. Συχνά τίθεται το ζήτημα στον ασθενή κατά πόσο πρέπει η νόσος να αντιμετωπιστεί πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ποιοί νοσούν;

Η κύστη κόκκυγα είναι περισσότερο συνηθισμένη στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες και εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες μεταξύ της εφηβείας και των 30 ετών.

Ποιά είναι τα συμπτώματα;

Όταν δεν έχει επιπλοκές, προξενεί ελάχιστα ενοχλήματα και η ύπαρξή της συχνά γίνεται αντιληπτή μόνο από το λέκιασμα του εσωρούχου.

Στην οξεία μορφή της συνοδεύεται από διόγκωση, ισχυρό πόνο, εκτεταμένη φλεγμονή και απόστημα. Επίσης, η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει πυρετό και καταβολή του οργανισμού.

Τρόποι αντιμετώπισης:

Στην περίπτωση του αποστήματος, η ιατρική παρέμβαση οφείλει να είναι άμεση ώστε να ανακουφιστεί ο ασθενής με τη διάνοιξη και παροχέτευση του αποστήματος.

Σε δεύτερο χρόνο, όταν η φλεγμονή υποχωρήσει, απαιτείται χειρουργική επέμβαση για την οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγα.

Laser (FiLaC) στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα

Η εφαρμογή νέων τεχνολογικών υλικών και συγκεκριμένα η χρήση νέας γενιάς χειρουργικών laser προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα! Στην  εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη θεραπευτική προσέγγιση για το τριχοφωλεακό συρίγγιο και την κύστη κόκκυγα (FiLaC ®) απαλλάσσοντας τους ασθενείς από την επώδυνη κλασική χειρουργική αφαίρεσης της κύστης.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα;

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας κύστης κόκυγα με laser ( FiLaC ® ) είναι πολλαπλά σε σύγκριση με άλλες συμβατικές μεθόδους.

Η θεραπεία είναι απλή, σύντομη (περίπου 15 λεπτά), αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη προσφέροντας άμεσο και οριστικό κλινικό αποτέλεσμα.

Δεν απαιτεί παρατεταμμένο χρόνο νοσηλείας, έχει μηδενικό χρόνο ανάρρωσης, και μηδενικό κόστος αποθεραπείας.

Η θεραπεία με Laser δεν προξενεί εγκαυματική επιφάνεια και βαθύ χειρουργικό τραύμα. Kαι δεν απαιτεί επώδυνες αλλαγές και χρήση επιθεμάτων μετά από το χειρουργείο.

Η μετεγχειρητική εικόνα της περιοχής συνοδεύεται από άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και άμεση επάνοδος στην καθημερινότητα.

Χωρίς περιορισμούς για τους καλοκαιρινούς μήνες

Ο μηδαμινός χρόνος νοσηλείας και η άμεση επάνοδος στην καθημερινότητα, προσφέρει στον ασθενή την δυνατότητα να απολαύσει την καλοκαιρινή του ξεκούραση χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Δεν υπάρχει τραύμα που να χρειάζεται επώδυνη και καθημερινή περιποίηση. Η επέμβαση, όποτε και να γίνει ακόμα και λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, δεν θέτει περιορισμούς στα θαλασσινά μπάνια ή στην καθημερινή χαλάρωση.

Άγγελος Νικολιδάκης
Γενικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη
Ιατρείο Αγίας Σοφίας 12
Στρατηγού Μακρυγιάννη 8, 564 30 Σταυρούπολη
Επικοινωνία: +30 2314004820 & +30 6947218499

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu